Ga naar de inhoud

Van Bevervoordestraat 50

  • door

Het huis werd gekocht door de eigenaar van een grote discotheek in Markelo. Het Krakershoes werd destijds geveild, wat in die tijd echt wat bijzonders was in Gelselaar dit gebeurde in het café, Groothengel
Heel Groothengel zat vol met allemaal nieuwsgierige mensen.
Diegene die het eerste bod vast durft te zetten krijgt daar een geldbedrag voor, er waren meerdere mensen aanwezig die alle veilingen af gingen in de regio om de gok proberen te wagen om dat geldbedrag binnen te halen.
Je liep wel een risico, als niemand over jouw eerste bod heen gaat ben je verplicht om je bod gestand te doen en blijf je zoals ze dan zeggen er aan hangen.
Echter de kersverse eigenaar gaf geen krimp en gaf Groothengel opdracht: “Doe de hele zaak maar even een rondje”. Omdat hij niet snel tot restauratie overging en het huis enige tijd leeg stond werd het gekraakt door een groep internationale krakers. Omdat zijn niet van plan waren het pand te verlaten besloot de eigenaar rigoureuze maatregelen te nemen. Hij liet met behulp van een kraan een deel van de muren neer halen en liet met behulp van enkele loonwerkers het huis vol drijfmest spuiten. De paniek werd heel groot toen bleek dat op hetzelfde moment nog een kraker met zijn hond in het pand aanwezig was.

Fotoarchief Twente Gelselaar – kraakpand met een van de bewoners.
Publicatiedatum: 1981-06-16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *