Ga naar de inhoud

Jaaroverzicht 2023

Januari

Een wandeling over het landgoed Hilhorst onder leiding van de IVN

Februari

Druk repeteren voor de uitvoering in maart. Resultaat volle zalen voor toneelvereniging de Eendracht. Zij brachten in het stuk ‘Wat ‘n Smiesterd’ op de planken.

Maart

Jubileumconcert Excelsior. Gerrit Reugebrink, Henk Brandenbarg en Dick Wanink (vlnr) zijn samen goed voor 163 jaar muziekmaken bij Excelsior Gelselaar

Volop activiteiten aan de Mr. Heuvelstraat. Hier is een start gemaakt met de bouw van 10 woningen.

April

Het bankje en de directe omgeving op de Mölle werden door de buurt, met behulp van de gemeente Berkelland, weer netjes opgeknapt.

Mei

.Vintage met Marilyn Monroe is hot in Gelselaar: ‘Wat oud is, kan weer heel modern zijn’

Juni

In juni weer volop wandelactiviteiten. Naast de avondvierdaagse de Singel en Essen wandeltocht

Juli

Op 5 juli zingen we Sosjaal de zomer tegemoet

Augustus

Tijdens het zomerfeest wordt aandacht geschonken aan het tienjarig jubileum van Bas en Mientje. Zij traden al die jaren op de zondagmorgen in de feesttent op. Menig inwoner werd daarbij op een leuke manier in het voetlicht gezet. Samen met Irma van de Pangaard begon Bas te Velthuis in 2013. Irma werd later vervangen door Monique Roessink.

September

Op zaterdag 30- september wordt een open huis gehouden in de kerk. Zondag 1 oktober neemt de protestante gemeente de Wijngaard afscheid van het kerkgebouw en wordt ze aan de eredienst onttrokken.

Oktober

In oktober gebeurt het zoveelste ongeluk op de kruising Geesterseweg/Bollertweg. “Gelselaar” is al jaren bezig om dit kruispunt aangepast te krijgen. In oktober ’23 is de grond aangekocht en een bestemmingsplan wijziging in werking gesteld. Het komt voor deze bestuurder allemaal te laat.

November

Op zaterdag 18 november worden koningslinde en bank onthuld. Het is tevens de aftrap van de verkiezing van de Gelsterse Hof-leverancier

December

Het is zo nat rond Gelselaar dat de jaarlijkse slipjacht niet door kan gaan.

Liefhebbers van kerstmuziek konden op zondag 17 december zowel in de sportzaal als bij café Florijn terecht.